SZABADSÁGHARC 1848–1849

Vissza

NAGYBACZONI MOLNÁR : Erdővidék szabadságharcosa (ajánló)

2014

 

Nagybaczoni Molnár Ferenc két évtizede kutatja a Székelyföld, ezen belül elsősorban Erdővidék történelmét. Rendelkezik az egyik legfontosabb történészi követelménnyel, a valóság megismerésének igényével, és célja az ezzel szemben álló elméletek visszaszorítása, vagy legalábbis érvényesülésük megfékezése. Munkája során számtalan esetben fedte fel a hamis nézetek és félrevezető módszerek tarthatatlanságát. Mindemellett saját kutatási eredményeit és az átlagos történészi gondolatokat messze meghaladó véleményalkotási gyakorlatát igyekszik minél szélesebb körben terjeszteni. Mint mondani szokta: tennivalói közül ez a legnehezebb, mert középszerűség és a magát mindenütt megvillantó műveletlenség folyton útjában áll.

Nagybaczoni Molnár Ferenc lépten-nyomon ez ellen küzd. Sokan nem szeretnék ha sikerrel járna, pedig az értelem diadalával mindenki nyerhetne valamit.

Jelen munkája összes elemében az ismeretek átadásának ügyét szolgálja, ahol is a nagyközönség számára kevéssé tudvalévő adatok és összefüggések feltárását végezte el. Érdemes odafigyelni rá.

Dr. Sarmasághy Arthur

 

Katalógus Nagybaczoni Molnár Tartalom
KATALÓGUS TARTALOM

 


Vissza Hadtörténeti Gyűjtemény Vissza 1848-1849