Fegyverek, egyenruhák – könyvek

HARTINK : Golyós puskák és karabélyok enciklopédiája (fülszöveg)

 

Az évszázadok során a puskákat és karabélyokat a háború, a vadaszat és a sport céljaira használták. A legtöbb vadász fegyvergyűjteményében van legalább egy puska vagy karabély.

Könyvünk részletesen foglalkozik valamennyi korszerű, közismert golyós puskával és karabéllyal, ebben az olvasó megtalálja a legtöbb jelenlegi gyártmányt, modellt és űrméretet.

Ez az enciklopédia a korszerű golyós puskák és karabélyok igazi katalógusa, több mint 400 színes fénykép-illusztrációval. A szerző – a lőfegyverek kialakulásától kezdve – részletesen ismerteti a fegyverek műszaki vonatkozásait, kezelésüket és az azokkal összefüggő biztonsági kérdéseket. Teljes és részletes magyarázatát adja a fegyverek olyan műszaki vonatkozásainak, mint pl. a biztosítókarok és a reteszelő szerkezetek. Ismerteti a puska- és karabélylőszerek típusait is. Az enciklopédia legnagyobb része a golyós puskák és karabélyok leírását és műszaki jellemzőit tartalmazza.

Az egyedülálló képanyag és a részletes műszaki leírások révén a téma legigényesebb és legteljesebb feldolgozását nyújtja könyvünk.

 

Katalógus Hartink Tartalom
KATALÓGUS TARTALOM

 


Vissza Hadtörténeti Gyűjtemény Vissza Könyvek Vissza Fegyverek, egyenruhák – könyvek