Hadseregek, fegyvernemek története – könyvek

A magyar repülőharcászat múltja, jelene és jövője (ajánló)

 

Tisztelt Olvasó!

A HM Oktatási és Tudományszervező Főosztály támogatásával szervezte meg az MHTT légvédelmi, repülő- és űrhajózási szakosztálya tudományos konferenciáját Szolnokon.

A konferencia aktuális témát tűzött napirendjére. A konferencia megszervezésével a szakosztály olyan célokat követett, mint a magyar repülőharcászat alakulásának áttekintése az 1930-as évektől napjainkig, az USA és az NSZK katonai tanintézeteiben tanultak alapján vázolni a NATO-tagországok hadtudományi szemléletét a katonai repülők alkalmazása terén, behatárolni a magyar repülőharcászat aktuális tudományos feladatait és előmozdítani a katonai gondolkodás fejlődését a repülőharcászat tekintetében, és nem utolsósorban segítséget nyújtani a repülő- és légvédelmi haderőnem alkalmazása elméletének további fejlesztéséhez.

Kiadványunk közreadásával – ha az anyagi lehetőségek hiánya miatt kissé késve is – szeretnénk ismételten ráirányítani az illetékes szakemberek figyelmét a repülőharcászat további fejlesztésének fontosságára a megváltozott körülményekkel összhangban.

 

HM Oktatási és
Tudományszervező Főosztály

 

Katalógus A magyar repülőharcászat múltja, jelene és jövője Tartalom
KATALÓGUS TARTALOM

 


Vissza Hadtörténeti Gyűjtemény Vissza Könyvek Vissza Hadseregek, fegyvernemek