I. VILÁGHÁBORÚS KÖNYVEK

Információ

Jelenleg

346

könyvvel ismerkedhet meg oldalainkon

Elsősorban a Hadtörténeti Gyűjtemény I. világháborús anyagában található műveket ismertetjük, de előfordulhatnak olyan könyvek is, melyek a Hadtörténeti Gyűjtemény valamely más kategóriájában, vagy az SZTE Klebelsberg Könyvtár más állományrészében vannak. Ez utóbbi esetben a könyvek előtt kis ikonok találhatók, melyek a Gyűjtemény kategória-jelzeteire utalnak:

F Fegyverek, egyenruhák
HS Hadseregek, fegyvernemek története

Azokat a könyveket, melyek nem a Hadtörténeti Gyűjtemény állományában vannak, de témájukban az I. világháborúhoz kapcsolódnak, Csillag ikon jelzi.

A mű lelőhelye, illetve részletes adatai megtekinthetők a katalógus linkre, illetve a Katalógusikonra kattintva. A könyvek tartalomjegyzékét a Tartalom , fülszövegét / előszavát / könyvajánlót a Fülszövegikonok ill. feliratok jelzik. Ha ezek valamelyike nem található meg a műben, a felirat szürke színe, illetve a Tartalom nincs és a Fülszöveg nincsikonok utalnak erre. A több oldalas tartalomjegyzékek bal / jobb nyilakkal lapozhatók.

Fontos, hogy a címeknél a katalógusban alkalmazott betűhív írást használtuk, pl. világháború helyett világháboru szerepel, ha az a könyvben ez utóbbi alakban fordul elő.

Szintén kiemelendő, hogy az SZTE Egyetemi Könyvtár állományában számos olyan, I. világháborúval foglalkozó munka van még, amely egyelőre nem került be a Hadtörténeti Gyűjtemény állományába. Ha ezen könyvek számítógépes feldolgozása már megtörtént, akkor a katalógusban visszakereshetők.


Vissza Hadtörténeti Gyűjtemény Vissza Első világháború Vissza Könyvek