Szegedi Tudományegyetem
Egyetemi Könyvtár

Nyitó oldal

Volt kari könyvtárak
Egyetemi Gyűjtemény

Beiratkozás
Kölcsönzés
Olvasói terek
Könyvtárközi kölcs.
Fénymásolás

Kérdés?

in English

A !-lel megjelölt témákat csak az SZTE oktatói, dolgozói és
hallgatói érhetik el.
 


A raktári anyag

Az Egyetemi Könyvtárnak azok a könyvei és folyóiratai (több, mint 1 millió kötet), amelyek nem a szakolvasói terekben vannak elhelyezve, a hagyományos raktárakban (földszint, I., II., III. emelet) , a tömör raktárban (IV. emelet) és külső raktárakban találhatók.

A számítógépes katalógus és a cédulakatalógusok segítségével beazonosítható könyvek és folyóiratok a raktárakból az olvasói terekbe helybeni használatra kikérhetők, illetve a könyvek - ha a könyv típusa és hozzáférhetősége megengedi - kikölcsönözhetők.

A számítógépes katalógusban szereplő anyagok esetében az olvasó a gépen megjelöli, hogy helyben szeretné-e az adott művet használni vagy pedig kikölcsönözni akarja-e a kiválasztott könyvet.

Helyben olvasás

Helyben olvasás esetén az olvasó ezt a lehetőséget valamint azt jelöli be a számítógépen, hogy melyik szakolvasóba (hányadik emeletre) kéri a kötetet. A raktárosok a megnevezett szakolvasó tájékoztató pultjához szállítják a könyvet vagy folyóiratot, ahol az olvasó azt átveheti és a Könyvtáron belül használhatja.

Kölcsönzés

Folyóiratok a raktárból sem kölcsönözhetők.

Könyvek esetében, ha a könyv a katalógus szerint kikölcsönözhető, az olvasó a gépen a kölcsönzést jelöli meg. Ekkor a raktárosok a földszinti Kölcsönzőbe juttatják el a könyvet, ahol az olvasó azt kikölcsönözheti.


  Utolsó frissítés: 2005. 09. 09.