Szegedi Tudományegyetem
Egyetemi Könyvtár

Nyitó oldal

Volt kari könyvtárak
Egyetemi Gyűjtemény

Beiratkozás
Kölcsönzés
Olvasói terek
Könyvtárközi kölcs.
Fénymásolás

Kérdés?

in English

A !-lel megjelölt témákat csak az SZTE oktatói, dolgozói és
hallgatói érhetik el.
 


A Raktári kikérő program

A program a ikonnal indítható el a Tájékoztató és a Szakolvasótermek gépeiről.

Ebben a katalógusban könyvekre és folyóiratokra egyaránt lehet keresni.

A kereséseket ékezethelyesen kell megadni, névelők, kötőszavak nélkül.

A kereső képernyő látszólag úgy néz ki, mint egy űrlap. Nem szükséges minden adatot megadni! Ha a szerző neve egyedi, elég lehet a vezetékneve és esetleg egy fontos (kulcs)szó a címből. Minél sajátosabb, csak a műre jellemző szót ismerünk, annál kevesebb kifejezés elegendő a megkereséséhez.

A "Keresés" gombbal vagy "Enter" billentyű megnyomásával indítható el a folyamat.

Először egy találati listát látunk, ebből az egyes művek részletes adatai (kiadás, témajelzet, stb.) a megfelelő sorra való kattintással kaphatók meg. Kezdjük a böngészést a lista végén!

Ha kölcsönözni szeretnénk , akkor érdemes szakolvasótermi kölcsönözhető példányt keresni. Ha a műből van szabadpolcon, akkor a dokumentum témajelzetét kell megjegyezni, és azt, hogy melyik szinten található. Le kell venni a polcról, lehozni a Kölcsönzőbe és rögtön ki is lehet kölcsönözni .

Ha csak raktárban van kölcsönözhető példány, akkor a program segítségével kikérhetjük kölcsönzésre, ha a "Raktári kérés" gombra kattintunk. Ebben az esetben várni kell 1-1,5 órát, mire a könyv a Kölcsönzőbe megérkezik. Ha helyben olvasásra kérünk raktári könyvet, akkor a "Raktári kérés" gomb megnyomása után értelemszerűen a "Helyben olvasás"-ra kell kattintani. Az így kikért raktári anyag az I. emeleti szakolvasóba érkezik meg.

A beköltözött tanszékek anyaga (pl. Lelőhely: II. em. Raktár JGYTF) és a külső (nem ebben az épületben levő) raktári könyvek nem kérhetőek a programmal ezeket Kölcsönzési kérőlapra kell kiírni.

Folyóiratok keresésénél a "Típus"-t át kell állítani periodikára.

Új keresés a "Törlés" gomb megnyomása után végezhető, ami minden addig beírt adatot töröl a mezőkből.

Segítséget a Tájékoztató pultnál vagy a Szakolvasói terekben lehet kérni.


  Utolsó frissítés: 2006. 04. 04.