HARANGI IMRE

A színvonalas magyar bajnokság után sem támasztottak túlzott elvárásokat öklözőinkkel szemben, kevés volt a megfelelő edzőpartner, a versenyzők munka után tudtak csak készülni, stb. A legtöbb reményt Harangi Imre szerepléséhez fűzték, és "Tatár" nem is okozott csalódást.
Első ellenfele Seidel (Svájc) volt. Harangi simán győzött. Következő ellenfele, Padilla (Fülöp-szigetek) keményen állta ütéseit. Legyőzése után már Harangi számított a súlycsoport esélyesének.
A dán Kops következett. Az első menet egyértelműen Harangié volt. A második menetben a dán térdrerogyott, igaz, háromra felállt. Úgy tűnt, sima győzelem lesz, de ekkor Kops belefejelt Harangi szemébe. Szerencsére sikerült elállítani a vérzést. Ezután is szabálytalankodott a dán, a Sporthírlap tudósítója szerint le is kellett volna léptetni. A harmadik menetben aztán már Kops orra is vérzett, de nagyon elfáradt, és egyértelmű volt Harangi győzelme.
A döntő előtt nem is az észt Stepulovtól, hanem a sérüléstől féltek inkább a magyar vezetők. "Balszemöldökén [sic!] hatalmas repedés van, 4 centiméter hosszú és csontig menő" - írta az újság az elődöntő után. Az aranymeccsen vérzett is a csúnya seb, a mérkőzésvezető félbe is akarta szakítani a küzdelmet, de a magyarok edzője, Steve Klaus nem engedte. Harangi nagy akaraterőről tett tanúbizonyságot, amikor nem vérző sebével, hanem az ellenféllel fogalkozott, és győzött.
1. Harangi ; 2. Stepulov (észt) ; 3. Agren (svéd)


Életrajza